fbpx
Shopping Cart

BESTE Kwaliteit | GRATIS Bezorging | Vóór 22:00 besteld = MORGEN in huis | Klantenbeoordeling 9,4/10

Bewaren in de koelkast

8 tips voordat u vershoudbakjes koopt

Als moeder van twee probeer ik onafhankelijkheid bij mijn kinderen aan te moedigen, deels omwille van mijn eigen gezonde verstand. Mijn kinderen zijn in staat om zelf lunch in te pakken en eten klaar te maken, mijn kinderen genieten van selderij en worteltjes snijden als snack. Dat is waar bemoedigende onafhankelijkheid komt en je kunt hiermee beginnen zo vroeg als je wilt. Bij mijn 10-jarige gaat het om maaltijdbereiding en recepten die ze zelf kan samenstellen, bij mijn jongere, die 5 is, organiseer ik de keuken op een manier die gemakkelijk toegankelijk is voor haar, zodat er minder ” Maaaama! Kun je mij helpen?” wordt geroepen.

Het enige dat essentieel is bij zowel maaltijdbereiding als keukenorganisatie, is het kopen van de juiste vershoudbakjes.
Als je nog steeds oude yoghurtbakjes of afhaalboxen van restaurants gebruikt voor de opslag van voedsel, MOET je dit lezen!

De eerste keer dat ik hoorde over de mogelijke gevaren van het gebruik van plastic bakjes in mijn keuken, schakelde ik alles uit voor metalen bakjes. Toen vorig jaar mijn jongste met de kleuterschool begon, begon plastic terug te sluipen in mijn keuken. De glanzende metalen lunchboxen waren te zwaar voor haar om naar school te dragen. De metalen lunchboxen werkten ook niet echt voor restjes omdat ik het voedsel naar een keramische of glazen kom moest overbrengen om op te warmen.

Dus heb ik mijn voedselopslagcontainers gecompromitteerd en geruild voor plastic vershoudbakjes die duurzaam, magnetronbestendig en mooi genoeg zijn om in te dienen. En voor het inpakken van restjes (die niet moesten worden verwarmd) en voor de lunch van de kinderen voor school, het was plastic. Ja, plastic was terug!

Na het lezen van een onderzoek wist ik dat ik veilige keuzes voor mijn gezin moest maken, dus hier is mijn checklist met 9 criteria voordat ik vershoudbakjes ging kopen.

VOLG DEZE 8 TIPS OM DE JUISTE PLASTIC VERSHOUDBAKJES TE KOPEN

  1. Zoek naar het magnetronbestendige icoontje. Plastic van goede kwaliteit zal dit onderaan vermelden.
  2. Zoek naar het BPA-vrije icoon op dezelfde plaats. Het laatste onderzoek zegt nu dat de nieuwste vervanging voor BPA in plastic vershoudbakjes – BPS – ook niet veilig is, maar omdat er nog geen voorschriften voor BPS zijn, moeten we allemaal ergens beginnen.
  3. Zoek naar de plastic recyclingdriehoek onderaan. Een nummer 7 betekent dat het BPA kan bevatten. Een “pc” betekent dat het zeker BPA bevat. De veiligere plastic vershoudbakjes zijn gelabeld met de nummers 2, 4 en 5.
  4. Om luchtdicht te zijn, moet de deksel aan de binnenkant goed aansluiten.
  5. De container moet gemakkelijk te openen zijn voor kleine handjes. Dat gaat terug naar het aanmoedigen van onafhankelijkheid. Zoals ik ontdekte, waren sommige kliksloten onmogelijk voor mijn kleintje en had ze tijdens de lunch hulp nodig van haar leraren.
  6. Zoek naar de vaatwasmachinebestendige icoons. En zet het ALTIJD op het bovenste rek van de vaatwasser, waar het kokende hete water enigszins is afgekoeld.
  7. Het vershoudbakje moet zo min mogelijk kleine stukjes of lagen bevatten. Kleine spleten kunnen niet zo goed worden schoongemaakt en er kan zich na verloop van tijd schimmel ophopen.
  8. Bij het aanschaffen van vershoudbakjes denk aan soortgelijke vormen. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te stapelen en nemen ze minder ruimte in beslag in uw kast.
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis Verzenden

Binnen Nederland

Geld terug garantie

14 dagen geld terug garantie

Beste kwaliteit

Beste vershoudbakjes van NL & BE

100% Veilig Afrekenen

iDEAL / PayPal / Bancontact