fbpx
Shopping Cart

BESTE Kwaliteit | GRATIS Bezorging | Vóór 22:00 besteld = MORGEN in huis | Klantenbeoordeling 9,4/10

Meal prep bakjes 2 vaks

Beginnen met Meal prepping

Meal preppen is dé manier om je fitte leefstijl net wat makkelijker te maken. Wil je gaan beginnen met je maaltijden voorbereiden, of kan je wel wat extra tips gebruiken? Dan is dit een goed begin.

Meal preppen voor beginners

Meal preppen is ontzettend handig. Het zorgt er voor dat je altijd een gezonde maaltijd gereed hebt. Veel mensen preppen alles. Dus van hun ontbijt tot avondeten en alle tussendoortjes. Uiteindelijk moet je doen wat voor jou handig is, dus daar moet je even je weg in vinden. Je hoeft geen sporter te zijn om aan meal prepping te doen. Heel veel drukke mensen bereiden ook hun maaltijden voor, puur omdat het tijdsbesparend is en je krijgt altijd goede voeding binnen. Een ideale win-win situatie dus!

Handig om te onthouden

Onthoud dat je echt geen sporter hoeft te zijn om voordelen uit het meal preppen te halen. En daarbij hoef je er ook helemaal niet goed in te zijn, want het is niks anders dan gewoon wat meer bereiden dan normaal. Het is verstandig om niet gelijk alles uit de kast te halen en hele extreme preps te gaan doen, maar begin gewoon klein. Met 2-3 maaltijden bijvoorbeeld. Zo kan je rustig aan ontdekken of dit echt wat voor je is en of dit je verder op weg gaat helpen. Door de langzame verandering kan je dit een gewoonte maken en hoef je niet meteen alles rigoureus om te gooien.

 
Aangezien meal preppen best overweldigend kan zijn, kan je er ook voor kiezen om een dag in de week gewoon dubbele porties te maken van iets wat je die avond al gaat eten. Zo heb je voor iedere maaltijd wat extra’s en heb je ‘onbewust’ geprept! En onthoud dat niet alles volledig voorbereid hoeft te zijn. Zo kan je alleen al veel tijd besparen door porties te maken zoals fruit in zakjes voor ‘kant en klare’ smoothies of rijstwafels voorverpakken in een aantal naar keuze.

meal prep

Hoe verloopt jouw week?

Voordat je kunt gaan beginnen met meal preppen is het goed om na te denken over jouw komende week. Hoeveel dagen werk je, wanneer heb je het druk en wat staat er allemaal op de planning? Het zou namelijk zonde zijn als je 5 maaltijden en snacks voorbereid terwijl je bijvoorbeeld 2 keer uit eten gaat die week. Maak je maaltijden voor een werkweek (5 dagen)? Bewaar eten voor twee dagen in de koelkast en de rest vries je in. Het makkelijkste is om iedere avond de bakjes die je de volgende dag nodig hebt, uit de vriezer te halen. Zet ze in de koelkast zodat ze rustig kunnen ontdooien. Zo voorkom je dat je smaak verliest en wanneer je iets direct uit de vriezer in de magnetron doet, smaakt het echt veel minder lekker. En zo vermijd je ook dat een deel van je eten nog bevroren is en ongelijk warm wordt, wanneer je het opwarmt in de magnetron.

Zorg voor genoeg vershoudbakjes

Zorg altijd voor genoeg bakjes. Het liefst heel veel van hetzelfde merk of dezelfde vorm en grootte. Zo kan je makkelijk stapelen en neemt het minder ruimte in in je koelkast of vriezer. Mijn favoriet is:

Meal prep bakjes met 3 vakken. Deze heeft 3 vakken waardoor je alles precies zo kunt indelen als je wilt. Heb je voedingsmiddelen die je liever niet tegen elkaar aan wilt hebben liggen? Dan is dit ideaal. De kleine ‘muurtjes’ zorgen er voor dat jouw kip de houmos niet raakt ;-)! Daarbij zijn ze makkelijk af te wassen, want ik heb namelijk geen vaatwasser.

Gratis Verzenden

Binnen Nederland

Geld terug garantie

14 dagen geld terug garantie

Beste kwaliteit

Beste vershoudbakjes van NL & BE

100% Veilig Afrekenen

iDEAL / PayPal / Bancontact