Bakplaat maaltijden zijn mijn redder. Er is echt niets eenvoudiger dan groenten in de oven te braden en het smaakt ook echt goed. Voeg een beetje vlees toe aan de groenten en je hebt een maaltijd! Voor deze rokerige geroosterde worst- en groentenschotelmaaltijd heb ik ook een zelfgemaakte rokerige vinaigrette toegevoegd voor een extra vleugje smaak. En zoals altijd een ideale maaltijd voor food prep! Dus kook nu en geniet later. 😉
Welk soort rookworst moet ik gebruiken?
Je kunt letterlijk elk type rookworst gebruiken voor dit recept. Ik gebruikte vandaag rundvleesworst, maar je kunt varkensvlees, kalkoen, kielbasa of een ander soort rookworst gebruiken. De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat het rookworst is. Je wilt die rokerige smaak en een worst die stevig genoeg is om te snijden.
Kan ik verschillende groenten gebruiken?
Absoluut! Mijn favoriet is een ui soort, aardappelen, courgette, wortelen, spruitjes, bloemkool en champignons. Probeer je groenten in stukken van vergelijkbare grootte te snijden, zodat alle soorten groenten een redelijk vergelijkbare snelheid qua opwarmen hebben.
Hoe lang is het houdbaar?
Zoals bij de meeste prep maaltijden, stel ik voor om je maaltijd maximaal ongeveer vier dagen te bewaren. Dit recept is waarschijnlijk niet de beste kandidaat voor invriezen, maar als je niet te kieskeurig bent, vind je het misschien acceptabel om de maaltijd na het invriezen op te warmen. Natuurlijk zijn onze meal prep bakjes geschrikt voor het bewaren, invriezen en verwarmen van deze maaltijd.
Rookworst met groenten
Ingrediënten
- € 0.64 | 1/4 kop Olijfolie
- € 0.20 | 2 Eetlepels Rode wijnazijn
- € 0.08 | 1 Theelepel Mosterd (Dijon)
- € 0.02 | 1/4 Theelepel Knoflookpoeder
- € 0.02 | 1/4 Theelepel Gedroogde Oregano
- € 0.05 | 1/2 Theelepel Paprika poeder
- € 0.02 | 1/4 Theelepel Zout
- € 0.03 | 1/2 Theelepel Zwarte peper
- € 0.02 | 1/4 theelepel Suiker
Worst en groenten
- € 2.75 | 340 gram Rookworst
- € 1.69 | 450 gram Brocolli
- € 1 | 1 stuks Paprika
- € 0.20 | 1 Rode ui
Bijgerecht
- € 0.20 | 1 kopje Rijst
- € 0.20 | Handvol Peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.
- Combineer in een kom de ingrediënten voor de vinaigrette (olijfolie, rode wijnazijn, mosterd, knoflookpoeder, gedroogde oregano, gerookte paprika, zout, peper en suiker). Klop de ingrediënten samen of sluit de pot en schud tot alles goed gemengd is. Leg de vinaigrette opzij.
- Snijd de rookworst in medaillons van 1 centimeter. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de paprika en ui in stukjes van 2 centimeter. Plaats de worst, broccoli, paprika en ui op de bakplaat.
- Besprenkel 2 eetlepels vinaigrette over de worst en de groenten.
- Rooster de worst en groenten in de volledig voorverwarmde oven gedurende 35-40 minuten, of tot ze aan de randen bruin zijn, roer de groenten halverwege.
- Terwijl de worst en de groenten roosteren, kook je de rijst. Doe de rijst en 2 kopjes water in een pant. Plaats een deksel op de pan en breng het op hoog vuur aan de kook. Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen. Na 15 minuten, zet het vuur uit en laat het ongestoord rusten, deksel op zijn plaats, voor nog eens 5 minuten. Roer de rijst net voor het serveren.
- Nadat de worst en de groenten klaar zijn met roosteren, voeg je de helft van de resterende vinaigrette toe en roer je het geheel. Breng indien nodig op smaak met een snufje zout en peper.
- Voeg voor het serveren ongeveer 3/4 kop rijst toe aan elke meal prep bakje samen met 1/4 van de geroosterde worst en groenten. Besprenkel nog een lepel vinaigrette erover en werk de maaltijd af met een beetje verse peterselie.
Top! Dit ga ik zeker vaker halen, heb ooit worteltjes gelust maar met dit is het niet normaal lekker!
Zet normaal nooit reacties maar dit is het zeker waard, Super lekker was dit, Dit is zeker 6 sterren waard!