Deze Zoete Aardappelen met gerookte Jalapeñopeper en Limoencrème is de perfecte meal prep maaltijd. Er zijn veel opties voor toppings en mogelijkheden voor verschillende kruiden met dit recept, dus wees creatief, gebruik alles wat je in de koelkast hebt en geef er een twist aan elke keer weer wanneer je het recept maakt!
Porties
De portiegrootte voor dit gerecht kan nogal afwijken aan de hand van de grootte van de zoete aardappel, en ook of je ervoor kiest om een hele of een halve aardappel per portie te gebruiken. Ik gebruikte een halve zoete aardappel per portie, maar als je een hele zoete aardappel per portie wilt gebruiken, kun je ze als geheel braden. De kruiden kunnen na het roosteren van de zoete aardappel worden toegevoegd, zodra de aardappelen zijn opengesneden en gepureerd.
Aanvullingen en vervangingen
Zoals eerder aangegeven, is dit recept SUPER aanpasbaar. Je kunt alles toevoegen aan deze zoete aardappelen wat je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan taco of nacho toppings voor inspiratie. Voeg maïs toe aan de bonen- en pepermix of gebruik avocado, koriander of misschien zelfs wat knapperige verkruimelde tortillachips als topping! Er zijn veel opties!
Zoete aardappelen met jalapeño limoencrème
Ingrediënten
- €1.93 | 2 Zoete aardappelen
- €0.26 | 2 Eetlepels Olijfolie
- €0.20 | 2 Theelepels Chili kruidenmix
- €0.08 | 1 Knoflookteen
- €0.99 | 1 Rode paprika
- €0.59 | 500 ml Zwarte bonen
- €0.03 | 1/4 Theelepel Komijn
- €0.04 | 1/2 Theelepel Zout
- €0.22 | 1 Limoen
- €0.45 | 1/2 kopje Zure room
- €0.02 | 1/4 Theelepel Knoflookpoeder
- €0.10 | 1 Jalapeño
- €0.10 | 1 Bosui
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Om de limoencrème te maken, schil en pers de limoen. Combineer de zure room met 1 el limoensap, ongeveer 1/2 theelepel limoenschil, het chilipoeder, knoflookpoeder en 1/4 theelepel zout. Roer de ingrediënten door elkaar en zet het vervolgens in de koelkast tot gebruik.
- Was en droog de zoete aardappelen. Prik de schil meerdere keren in met een vork. Snijd de zoete aardappelen in de lengte doormidden en gebruik dan 1 eetlepel olijfolie om het oppervlak van alle vier de stukken te bedekken.
- Breng de gesneden zijkanten van de zoete aardappels op smaak met chilipoeder, of wat dan ook naar zout smaakt. Smeer het oppervlak van een bakplaat in met een dunne laag olie en leg de zoete aardappelen met de snijkant naar beneden. Bak de zoete aardappelen gedurende 30 minuten, of tot ze zacht zijn, ze zijn zacht wanneer je de sappen onderaf ziet wegsijpelen en de schil er een beetje kreukelig uit ziet.
- Terwijl we de zoete aardappelen bakken, Hak een teentje knoflook, snijd de rode paprika, jalapeño en de bosui.
- Voeg de gehakte knoflook toe aan een koekenpan met de resterende 1 el olijfolie. Fruit gedurende een minuut op middelhoog vuur en voeg dan de in blokjes gesneden paprika toe. Bak de paprika op hoog vuur zo'n 2-3 minuten, of net totdat het zacht begint te worden, voeg dan de zwarte bonen, komijn, zout en groene ui toe. Roer en kook tot de bonen erdoor zijn opgewarmd.
- Wanneer de zoete aardappelen uit de oven komen, gebruik je een spatel om ze om te draaien. Pureer het vruchtvlees van de zoete aardappelen met een vork en stapel het bonen- en paprikamengsel erover. Voeg de gesneden jalapeño en een klodder van de limoencrema toe en serveer.
Lekker Gegeten, Maaltijd was helemaal top en zeer gunstig.
Heeft super gesmaakt, mij zie je hier vaker trug, top!
Heerlijk dit, Had het nog nooit gegeten maar het valt zeker niet tegen, Super!